Насловна Вијести Република Српска Суботица: Основци напали вршњака, у болници му одстрањена слезина

Суботица: Основци напали вршњака, у болници му одстрањена слезина

207
0

Три ученика осмог разреда основне школе у Суботици напала су вршњака на одмору, који је због задобијених повреда остао без слезине, а послије операције се успјешно опоравља на одељењу интензивне неге суботичке болнице.

До инцидента је дошло у понедјељак када су тројица ученика осмог разреда суботичке Основне школе „Соња Маринковић“ на одмору напала вршњака.

Дјечаку (13) је због повреда у суботичкој болници одстрањена слезина, преноси РТС.

Отац повријеђеног ђака Дејан Колар, најавио је кривичне пријаве против насилника и надлежних у школи „Соња Маринковић“ због неадекватног реаговања у том и претходно пријављеним случајевима, као и исписивање дјеце из те школе.

Каже да је његов син сада добро, да је на одељењу интензивне неге гдје је на опоравку, а пребациће га касније на Дјечију хирургију.

„Шта се десило јуче између 4 и 5 сати у школском ходнику за време одмора измеду два часа види се на камери, Напали су га са леђа вршњаци из другог одељења осмог разреда. Било је неког кошкања, све се види на камери…дечак који је то урадио прилази му с леђа, ради чишћње како би пао на лице, тј. на руку. При паду он гњечи грудни кош и пробија слезину“, објашњава отац повријеђеног ученика.

У школи наводе да су поступили по протоколу за случај вршњачког насиља.

Директор Основне школе „Соња Маринковић“ Пајица Башић каже да је обављен разговор са родитељима нападнутог дјечака.

„Он се најпре није жалио на велике болове, рекао је да га боли нешто, видели смо, причали са њим, он је тренутно у стабилном стању“, рекао је директор.

„Јуче смо разговарали са децом која су била учесници, а данас у присуству родитеља које смо истог момента позвали и тако са децом обавили поново разговор“, каже Башић.

Додаје и да је Тим за борбу против насиља одржао састанак и утврдио да је ово трећи ниво насиља.

„Обавестили смо све надлежне институције – полицију, школску управу, Министарство просвете и даље радимо по свим протоколима Министарства. Жао ми је што се ово десило детету“, поручује директор школе.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстЦвијановић-Франгеш: Интензивирати унутрашњи дијалог
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 22.11.2022. (ВИДЕО)