Насловна Uncategorized Суви коловози, могућа магла у котлинама

Суви коловози, могућа магла у котлинама

188
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по претежно сувим коловозима, док је у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично смањена видљивост због магле.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због одржавања Европског првенства за јуниоре и сениоре до 23 године у кајаку и кануу на дивљим водама „Бањалука – Врбас 2022“, данас је од 8.00 до 20.00 часова потпуно обустављен саобраћај у кањону Тијесно на дионици магистралног пута Карановац – Црна Ријека.

За вријеме обуставе, уз постављање прописане саобраћајне сигнализације и уз контролу полиције, саобраћај ће се одвијати алтернативним путним правцем Бањалука – Чађавица – Мркоњић Град.

Обустава саобраћаја се не односи на возила хитних служби као и на аутобусе јавног градског превоза на релацијама Бањалука – Бочац и Бањалука – Агино Село.

У тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта измијењен је режим саобраћаја, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном путу Пале-Подграб.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Коњевић Поље – Милићи, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је и на диониц магистралног пута граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко пута, током експлоатације рудника Љубија.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, саобраћајни режим ће бити измијењен ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један измијењен је режим саобраћаја ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет-це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због опасности од појаве клизишта на путу Стари Угљевик – Главичице, забрањен је саобраћај за сва возила, па се путничка преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице -Мезграја.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, на путу Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Бистрица – Подграб, на путу Укрина – Горња Вијака, док на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, а за теретна возила саобраћај је обустављен.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар – Рудо забрањен је саобраћај за сва теретна возила и аутобусе, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље због оштећења коловоза.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/ измијењен је режим вожње, као и на дионици Језеро – Шипово.

На подручју ФБиХ у току су радови на вијадуктима „Клопче“ и „Клопачке стијене“ на дионици ауто-пута Зеница југ – Зеница сјевер.

На мјестима извођења радова саобраћа се претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

Због радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком. У ноћним сатима од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На магистралном путу Тарчин – Коњиц због радова на изградњи кружног тока у близини мјеста Брадина, у ноћним часовима од 22.00 до 6.00 часова саобраћа се наизмјенично једном траком, уз регулацију семафорима. Током дана на овој дионици саобраћа се двосмјерно, без застоја.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Бихаћ – Босански Петровац, Житомислићи – Почитељ и Доњи Вакуф – Травник.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС напомињу да је на граничним прелазима ситуација са чекањима на прелазак границе изузетно промјенљива и возаче моле за стрпљење.

ИЗВОРамс рс
Претходни текстПројекат „Грапски млини“ биће окончан за око мјесец и по дана
Сљедећи текстХотел чији су се гости отровали храном нема одобрење за рад