Насловна Вијести Сутра иницијативе за смјену предсједника парламента и неповјерење Влади Дритана Абазовића

Сутра иницијативе за смјену предсједника парламента и неповјерење Влади Дритана Абазовића

231
0

Посланик Демократског фронта /ДФ/ Милан Kнежевић, најавио је данас на сједници црногорског парламента да ће ова странка већ сутра Скупштини поднијети иницијативу за смјену предсједника Скупштине Данијеле Ђуровић и о изгласавању неповјерења Влади Дритана Абазовића.

„Могу најавити да ће иницијатива о смјени Ђуровићеве већ сутра бити предата у скупштинску процедуру, а такође ће већ сутра бити предата у процедуру и иницијатива о изгласавању неповјерења Влади Дритана Абазовића од ДФ-а и колега који су то спремне да подрже. Очекујем да ће то да ураде и Демократе и онда ћемо имати још једну ванредну сједницу“, навео је Kнежевић у парламенту, током расправе о самосталности општине Зета.

Он је поручио и да ће евентуално свако преговарање о будућој влади са ДФ-ом, укључивати и преговоре о статусу Зете.

Посланици црногорске Скупштине почели су расправу о измјенама и допунама закона о територијалној организацији Црне Горе, којим је предвиђено оснивање Зете као самосталне општине.

Ванредна сједница Скупштине, на којој би посланици требало да гласају о четири кандидата за чланове Судског савјета из реда угледних правника, почела је минутом ћутања за страдале у трагичном догађају на Цетињу 12. августа.

На дневном реду сједнице је и иницијатива о отварању парламентарне истраге и формирању анкетног одбора у вези са догађајима на Цетињу 4. и 5. септембра прошле године, као и Предлог измјене Закона о зарадама у јавном сектору.

ИЗВОРсрна, фото Танјуг
Претходни текстПале: Подигнута оптужница због писања графита на храму и напада на полицију
Сљедећи текстРегоје: Самопоуздање порасло након „Слободе“