Насловна Uncategorized Сутра комеморација поводом смрти Слободана Станковића

Сутра комеморација поводом смрти Слободана Станковића

142
0

Комеморација поводом смрти Слободана Станковића, једног од оснивача, власника и генералног директора привредног друштва „Интеграл инжењеринг“ биће одржана сутра у Бањалуци, саопштено је из компаније.

Власник и директор „Интеграл инжењеринга“ Слободан Станковић преминуо је јуче у Бањалуци у 74. години.

Слободан Станковић рођен је 1. јануара 1949. у Босанској Крупи. Основну и средњу Грађевинску школу завршио је у Бањалуци, а Грађевински факултет у Загребу 1975. године.

По завршетку студија радио је као грађевински инжењер у грађевинским фирмама широм бивше Југославије: Институт за путеве Београд, Грађевинско предузеће Херцеговина, Грађевинско предузеће Мостар, Грађевинско предузеће „Јединство“ Босанска Градишка, Грађевинско предузеће „Пут“ Сарајево и Грађевинско предузеће „Вектор“ Љубљана.

Фирму „Интеграл“ основао је 1989. године у Лакташима.

„Интеграл“ је данас једна од највећих и најсавременијих грађевинских фирми која ради широм региона, а на пословима у Србији, Хрватској, БиХ и Словенији запошљава око 10.000 радника.

Слободан Станковић био је велики добротвор и хуманиста, али никада није желио да се објављују његова даривања, водећи се оном „да не зна љевица, шта даје десница“. Помагао је здравствене установе, вјерске заједнице, породице којима је помоћ била потребна, те стипендирао велики број студената.

Комеморација ће бити одржана у Пословном центру „Интегра“ на 14. спрату од 14.00 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСастанак у Источном Сарајеву о борби против трговине људима
Сљедећи текстЗа викенд промјенљиво облачно и хладно