Насловна Најновије Сутра Међународни образовни форум у Источном Сарајеву

Сутра Међународни образовни форум у Источном Сарајеву

166
0

Универзитет у Источном Сарајеву и партнерски универзитети из Руске Федерације, сутра организују Међународни образовни форум „Руски језик и евроазијски вектор у развоју образовања, науке и културе“.

Почетак Форума, чија је основна тема изазови у високом образовању и науци на евроазијском простору, као и положај руског језика као базе за интернационализацију у образовању, науци и култури, предвиђен је за 10.00 часова на Филозофском факултету Пале, најављено је са Универзитета у Источном Сарајеву.

Свечаној церемонији отварања Међународног образовног форума присуствоваће амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Kалабухов, који ће представницима Универзитета у Источном Сарајеву, уручити одликовање за допринос развоју сарадње Универзитета са институцијама образовања, науке и културе Русије.

Осим амбасадора Kалабухова, догађају ће присуствовати министар образовања, науке и омладинске политике Нижњеновгородске области Олга Петрова, ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић, декан Филозофског факултета Драга Мастиловић, те представници универзитета који су организатори округлог стола.

У оквиру Форума биће потписан споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву и Државног универзитета у Нижњем Новгороду из Руске Федерације.

У оквиру Међународног образовног форума, истог дана од 12.00 часова у Матичној библиотеци Источно биће организован „Сусрет са писцима“, гдје ће издавачку дјелатност представити познати савремени руски писац Николај Свечин и српски писац Жељко Пржуљ.

Пржуљ је добитник награде Централне градске јавне библиотеке Санкт Петербурга „Мајаковски“ 2020. године за историјски роман под називом „Сами на свијету“.

Основна тема сусрета писаца је представљање и популаризација жанра историјског романа у различитим интерпретацијама и историјским оквирима, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото УИС
Претходни текстДачић: Лицемјерно покретање поступка због заставе у свлачионици
Сљедећи текстНајуспјешнији џудисти “Рандорија“, “Младости“ и “Вождовца“