Насловна Вијести Источно Сарајево Сутра на љетовање у Бечиће путује 16 дјеце

Сутра на љетовање у Бечиће путује 16 дјеце

241
0

Са Сокоца ће сутра 16 дјеце из социјално угрожених и вишечланих породица отпутовати на љетовање у Бечиће, гдје ће у наредних десет дана у пратњи васпитача боравити у хотелу „Ужице“, у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“.

Прије поласка дјеце на љетовање одржан је састанак којем су присуствовали начелник општине Соколац Милован Бјелица, представник Фонда за дјечију заштиту Источно Сарајево Анђела Плакаловић и Пословнице овог фонда на Сокоцу Миљан Цвијетић на којем су родитељи информисани о условима смјештаја и активностима које кориснике овог програма очекују на љетовању.

Бјелица је нагласио да општина Соколац од почетка учествује у реализацији овог пројекта, те навео да је љетовање у Бечићима у потпуности испуњено бројним активностима, од школе пливања и радионица, до програма кроз које могу бити показани таленти.

Он је изразио захвалност представницима Фонда за дјечију заштиту Источно Сарајево и Пословници фонда за дјечију заштиту Соколац за сарадњу, а потом уручио новчани поклон за дјецу која путују на љетовање у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“.

Бјелица је подсјетио да су овим пројектом обухваћена дјеца из социјално угрожених породица која су корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, из породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца и талентовани спортисти.

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“, који Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске уз подршку Владе Српске и Министарства здравља и социјалне заштите реализује од 2002. године, за претходних 19 година обухватио је више од 34.000 дјеце и одраслих.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЉековити сапун од воде Црног Губера
Сљедећи текстПогоршана епидемиолошка ситуација у Источном Сарајеву