Насловна Најновије Сутра облачно и нестабилно уз кишу и пљускове са грмљавином

Сутра облачно и нестабилно уз кишу и пљускове са грмљавином

44
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме уз пљускове са грмљавином и температуру ваздуха до 28 степени Целзијусових.

Јутро и прије подне на крајњем сјеверу и југу биће суво уз краће сунчане периоде, а од запада ка истоку одржаваће се облачно вријеме уз повремену кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне у већини предјела биће нестабилно уз повремену кишу и пљускове са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде уз јаче падавине у кратком периоду и појава града.

На крајњем југу највише сунчаног времена уз пљускове само понегдје.

До вечери падавине престају у већини предјела, а током ноћи на сриједу нова кишна зона ће се премјештати од запада ка истоку.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 20, у вишим предјелима од 10, а дневна од 22 на југозападу до 28 на истоку и југу, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужних смјерова или промјенљив.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Чемерно 20, Калиновик 22, Мраковица 23, Гацко, Дринић и Хан Пијесак 24, Бањалука, Билећа, Мркоњић Град, Нови Град и Србац 27, Приједор, Требиње и Сарајево 28, Шипово и Неум 29, Добој, Рибник, Сребреница и Фоча 30, Вишеград, Зворник, Рудо и Мостар 31 и Бијељина 32 степена Целзијусова.

ИЗВОРСрна, фото илустрација Инфо центар Соколац
Претходни текстДодик поручио Бећировићу: Не мијешај нам се у кућу, славља и окупљања, башкари се на оних 20% територије
Сљедећи текстБратунац: У петак отворење сајма “Дани малине“