Насловна Вијести Република Српска Сутра о иницијативи за опозив начелника општине Братунац

Сутра о иницијативи за опозив начелника општине Братунац

214
0

Тематска сједница Скупштине општине Братунац на чијем дневном реду је разматрање иницијативе за опозив начелника те општине Срђана Ранкића заказана је за сутра, потврђено је Срни у локалном парламенту.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Марко Мркајић рекао је новинарима да је иницијативу прије двадесетак дана покренуло 16 од укупно 25 одборника локалног парламента.

Он је истакао да је готово немогућа комуникација између одборника и начелника општине и да га више не подржавају ни неки одборници који су предводили његову предизборну кампању.

„За двије године ништа практично није урађено. Пројекти су на чекању, начелник и даље пружа лажна обећања, а ништа се не остварује. Чак, општина се није пријавила ни на јавни позив Завода за запошљавање Републике Српске за средства која омогућавају стицање приправничког стажа незапосленим лицима са завршеном високом стручном спремом“, навео је Мркајић.

Он је рекао да је непотребно и незаконито запослен велики број особа у општинску администрацију што оптерећује буџет и онемогућава развој и сервисирање неких редовних обавеза.

Почетак сједнице заказан је за 10.00 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂуревић: Блокирано улагање у путну инфраструктуру
Сљедећи текстПочела исплата социјалних права