Насловна Вијести Сутра се обиљежава Свјетски дан менталног здравља

Сутра се обиљежава Свјетски дан менталног здравља

173
0

Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске обиљежиће сутра у Бањалуци Свјетски дан менталног здравља.

Обиљежавање ће бити организовано у сарадњи са Медицинским факултетом Универзитета у Бањалуци и Пројектом менталног здравља у БиХ који се спроводи у сарадњи са Институтом за популацију и развој, уз подршку Владе Швајцарске.

У присуству представника установа здравствене и социјалне заштите из области менталног здравља биће представљени значајни резултати рада у области менталног здравља у претходном периоду, саопштено је из ресорног министарства.

Планирано је да буду уручени сертификати за реализовано стручно усавршавање здравствених радника и сарадника запослених у центрима за заштиту менталног здравља и центрима за социјални рад у Републици Српској.

Почетак обиљежавања Свјетског дана менталног здравља заказан је за 11.00 часова у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Изјаве за новинаре планиране су у 10.45 часова.

Свјетска здравствена организација прогласила је 10. октобар Свјетским даном менталног здравља с циљем подизања свијести о проблемима менталног здравља широм свијета и подстицања на улагање у систем подршке менталном здрављу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра обиљежавање 27 година од страдања Срба у западној Крајини
Сљедећи текстОдличан жријеб за Србију, пред БиХ тежи задатак