Насловна Најновије „Сутјеска“ и „Борац“ играју за четвртфинале Купа Српске и изградњу спомен-крста погинулим...

„Сутјеска“ и „Борац“ играју за четвртфинале Купа Српске и изградњу спомен-крста погинулим борцима

109
0

У Фочи ће у четвртак, 23. марта, бити одиграна фудбалска утакмица између „Борца“ из Бањалуке и фочанске „Сутјеске“ која ће имати и добротворни карактер, јер је приход од улазница намијењен за изградњу спомен-крста погинулим борцима Војске Републике Српске на брду Дуб.

Премијерлигаш БиХ из Бањалуке састаће се са фудбалерима „Сутјеске“ у осмини финала Купа Републике Српске „Др Милан Јелић“.

Ова два пријатељска клуба повезује дугогодишња сарадња која се огледа у чињеници да је за „Борац“ играло више фудбалера из Фоче – Милан Муминовић, Дејан Рашевић, Никола Мојовић, Владан Даниловић, а као тренер Бањалучанима је титулу првака Српске донио садашњи предсједник „Сутјеске“ Дарко Војводић.

Спортски директор и капитен „Сутјеске“ Никола Мојовић, који је прије четири године носио дрес бањалучког клуба и са њим изборио пласман у Премијер лигу БиХ, истиче да им је част и привилегија да играју против највећег клуба у Српској.

Он је подсјетио да је „Борац“ прије двије године био шампион БиХ и да се слободно може рећи да је тај клуб бренд Републике Српске.

„Што се тиче ове утакмице, на терену неће бити пардона, емоције су по страни и даћемо све од себе да прођемо даље. Бањалучанима велико поштовање, али ми се на нашем терену не плашимо никога, па тако ни `Борца`“, рекао је Мојовић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је долазак Дарка Војводића на мјесто предсједника „Сутјеске“ донио позитивну енергију у клуб, те да је организован долазак на утакмицу против „Борца“ најавила и навијачка група „Хавери“, па се очекује одлична атмосфера на стадиону.

Мојовић је подсјетио да је афирмација њихових младих играча главни циљ у овој фудбалској сезони и да већ сада за њих постоји велико интересовање више клубова из Србије и БиХ.

„Утакмица са `Борцем` има и хуманитарни карактер, јер ће сав приход од продатих улазница бити дониран за изградњу спомен-крста на Дубу. Позивам све навијаче `Сутјеске` и љубитеље фудбала да дођу, да нас истински подрже и да, надамо се, сви заједно прославимо побједу“, рекао је Мојовић.

Један из плејаде младих талентованих играча, који су добили прилику да заиграју у првом тиму „Сутјеске“, Зоран Обреновић каже да им је част да играју против најбоље екипе у Српској.

„Идемо на побједу, као и на свакој утакмици. Позвао бих `Хавере` да дођу, њихова подршка нам много значи, а разлог више је и лијеп гест нашег клуба да помогне градњу спомен-крста на Дубу“, рекао је Обреновић.

Предсједник „Сутјеске“ Дарко Војводић пожелио је добродошлицу „Борцу“, за који каже да је у Фочи увијек радо виђен гост и да заслужује да се дочека на најбољи могући начин.

„Квалитет је на страни `Борца`, али нама нико не може узети наду да се можемо показати у што бољем свјетлу и доказати да смо на добром путу да у некој будућности можда и ми будемо на трагу `Борца`“, наводи Војводић.

Он је додао да су као клуб дужни да врате локалној заједници све што она пружа, па је учешће у градњи спомен-крста само један у низу будућих корака „Сутјеске“.

„Морам да похвалим начелника општине који веома много улаже у спорт и фудбал, а ми смо ту да на најбољи начин оправдамо уложена средства“, рекао је Војводић.

Утакмица између „Сутјеске“ и „Борца“ игра се на Градском стадиону у четвртак, 23. марта у 17.00 часова, а цијена улазнице је три КМ.

Побједник овог сусрета играће у четвртфиналу Купа против „Славије“ из Источног Сарајева.

Како је раније најављено, на брду Дуб изнад Фоче градиће се спомен-крст за српске борце из фочанског насеља Превраћ који су погинули у рату од 1992. до 1995. године.

Крст ће бити висок око 15 метара, а заједно ће га, на земљишту које је поклонила општина, градити мјесна заједница Душаново и Организација породица погинулих бораца.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСкроји свој кутак по мјери и освоји путовање у Италију или Грчку
Сљедећи текстЕвропско првенство окупиће у Требињу око 300 ученика