Насловна Најновије ,,Сутјеска“ се има чиме дичити

,,Сутјеска“ се има чиме дичити

112
0

Великим билбордом на којем су фудбалери Раде Крунић, Владан Даниловић и Никола Мојовић, Фудбалски клуб „Сутјеска“ одао је признање играчима који су поникли у овом прволигашу Српске и који су остварили изузетно успјешне каријере.

Првотимац „Милана“ Раде Крунић, који је прошле године са тим клубом освојио титулу првака Италије и Владан Даниловић, члан португалског „Насионала“, репрезентативци су БиХ, док је Никола Мојовић, као капитен „Сутјеске“ три године у низу најбољи играч Прве лиге Републике Српске.

Њих тројица нашли су се заједно на билборду на улазу у Фочу, уз магистрални пут према Горажду.

Испод фотографије тројице познатих фудбалера написан је стих „Јер `Сутјеска` тече кроз вене Фочака“ из химне фочанских !плаво-бијелих“.

Предсједник „Сутјеске“ Дарко Војводић, који је, такође, имао истакнуту фудбалску каријеру, напомиње да је овој клуб кроз историју имао велики број фудбалера који су проносили славу града.

„Млађе генерације посебно се сјећају ове тројице фудбалера. Раде Крунић је фудбалска институција, а то мислим и за Владана Даниловића, као и за Николу Мојовића, који је оставио огроман траг и можда је најзначајнија фигура у посљедњих десетак година када је у питању `Сутјеска`“, рекао је Војводић Срни.

Он додаје да су у клубу одлучили да им се на овај начин захвале и да свима покажу да су њихови, овдје поникли.

„То је добра реклама за нашу школу фудбала, за будућност. То је прилика да сви који пролазе да виде да је Фоча град спорта и младости, а пут је веома фреквентан“, истиче Војводић.

Он је напоменуо да у „Сутјесци“ стасавају нова фудбалска имена, те да је велико интересовање клубова из Суперлиге Србије и Премијер лиге БиХ за таленте из Фоче.

Војводић је најавио и промјене у школи фудбала, којима ће се настојати побољшати начин рада и организације, у настојању да Фоча постане регионални центар омладинског фудбала.

Томе би требало да допринесе и најављено постављање вјештачке подлоге на помоћни терен у Доњем Пољу, кроз пројекат општине и Фудбалског савеза Републике Српске, што ће омогућити тренажни процес током цијеле године на једном мјесту.

Из „Сутјеске“ најављују да ће покренути и меморијални турнир за млађе селекције у част Филипа Иконића, играча и тренера овог клуба који је преминуо прије пет година.

Овај клуб изњедрио је велики број познатих фудбалера и тешко је побројати све Фочаке који су након „Сутјеске“ носили дресове познатих клубова – од Драгана Попадића, Рефика Муфтића, Решада Куновца, Јосипа Шимовића, преко Рада Паприце, Младена Фуртуле, Радмила Михајловића, Дарка Војводића до Милана Муминовића, Дејана Рашевића, Рада Крунића, Николе Мојовића, Владана Даниловића…

ИЗВОРсрна
Претходни текстДоктор Мирвић: Унапређење Службе за радиологију
Сљедећи текстУ суботу облачно са кишом и пљусковима