Насловна Најновије Сједница ПД ПС БиХ; На дневном реду потврђивање новог сазива Савјета министара

Сједница ПД ПС БиХ; На дневном реду потврђивање новог сазива Савјета министара

134
0

Потврђивање именовања министара, замјеника министара и замјеника предсједавајућег Савјета министара – једина је тачка друге хитне сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ која ће бити одржана у сриједу, 25. јануара, објављено је на службеној страници парламента БиХ.

Комисија за припрему избора Савјета министара дала је препоруку да Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврди именовање министара и њихових замјеника у Савјету министара.

Одлуком о именовању министара, замјеника министара и замјеника предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто предложени су Елмедин Конаковић за министра иностраних послова, Зоран Тегелтија за министра финансија и трезора, Сташа Кошарац за министра спољне трговине и економских односа, Давор Буноза за министра правде, Един Форто за министра комуникација и транспорта, Дубравка Бошњак за министра цивилних послова, Ненад Нешић за министра безбједности, Зукан Хелез за министра одбране и Севлид Хуртић за министра за људска права и избјеглице.

Према овој одлуци, Конаковићев замјеник требало би да буде Јосип Бркић, Тегелтијин замјеник је Мухамед Хасановић, Кошарчев Љиљана Ловрић, Елвир Махмузић би требало да буде замјеник Бунози, а Огњен Јањић Форту.

Маријана Мојић требала би да буде замјеник Бошњаковој, Ивица Бошњак Нешићу, Александар Гогановић и Славен Галић су предложени за замјенике Хелеза, а Душка Јуришић је замјеник Хуртића.

За замјенике предсједавајуће Савјета министра предложени су Тегелтија и Конаковић.

Ова одлука ступа на снагу даном потврђивања именовања од Представничког дома парламента БиХ.

Друга хитна сједница Представничког дома парламента БиХ заказана је за 12.00 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСнијег и поледица на коловозима у вишим крајевима
Сљедећи текстДанас почиње Кустендорф