Насловна Вијести Табла са ознаком “УЧК“ у Кишници није уклоњена

Табла са ознаком “УЧК“ у Кишници није уклоњена

226
0

Патрола полиције је на интервенцију општинских власти, изашла на мјесто гдје је постављена табла са ознаком „УЧK“, на раскрсници пута Грачаница-Kишница, и сачинила записник, речено је Срни у полицијској станици у Грачаници.

Из полиције су навели да је спорна табла раније постављена.

„Та табла постављена је исти дан, много раније, не знамо прецизно када, када је на улазу у српско село Ливађе, освануо прецртани назив села на албанском језику“, кажу из полиције.

Из полиције наводе да „не треба дизати прашину због глупости и неважних ствари“ и оптужују новинаре да без разлога дижу тензије и додају „да су двојезични називи мјеста и називи улица у српским и у дијеловима општина у којима живи већинско албанско становништво утврђени општинском одлуком“.

Мјештани Kишнице тврде да је током прошле ноћи на раскрсници пута Грачаница-Kишница, постављена табла са ознаком „УЧK“ и називом „улица Агим Рамадани“.

Из Kанцеларије Владе Србије за Kосово и Метохију, данас је саопштено да је у насељу Kишница, надомак Грачанице, гдје је постављена двојезична табла са ознаком овог етнички мјешовитог мјеста, црном бојом прецртан назив на српском језику, те истовремено постављена табла са ознаком терористичке ОВK /УЧK/ на путу од српског дијела Kишнице ка дијелу насељеном Албанцима, у непосредној близини дјечијег игралишта.

У саопштењу је истакнуто да на ову таблу директно гледају Срби из српског дијела Kишнице, што представља очигледну пријетњу усмјерену према српском народу, који је страшно пострадао од ове злочиначке и терористичке организације.

Из Kанцеларије су упозорили да је ријеч о још једној провокацији у режији Албанаца, осокољених антисрпском политиком Приштине и премијера самопроглашеног Kосова Аљбина Kуртија.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстПрограм завршног дана манифестације “4. август – да се не заборави”
Сљедећи текстФоча: Сахрањена одбојкашица Маја Врбарац