Насловна Вијести Тегелтија: Надам се да ће Београд наставити редовно да снабдијева намирницама БиХ

Тегелтија: Надам се да ће Београд наставити редовно да снабдијева намирницама БиХ

192
0

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас у Београду да се нада да ће Србија, упркос томе што БиХ није потписала споразум о прехрамбеној сигурности, наставити и омогућити редовно снабдијевање основним животним намирницама БиХ.

„Хвала вам што сте нам то омогућили“, рекао је Тегелтија на конференцији за новинаре након Самита „Отворени Балкан“.

Тегелтија је истакао да је срећан што је данас у Београду присуствовао потписивању споразума о прехрамбеној сигурности између Србије, Албаније и Сјеверне Македоније и видио како изгледа када земље заједнички ријеше проблем снабдијевања основним животним намирницама и да имају сигуран ланац снабдијевања.

Он је рекао да је тужан, што уз министра пољопривреде Србије Бранислава Недимовића и његовог колегу из Албаније, није био и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац да потпише исти споразум који је БиХ једнако потребан, као и овим земљама.

Тегелтија је навео да су предсједник Србије Александар Вучић, премијер Ана Брнабић и министар Недимовић свједоци колико су писама из БиХ написали и он и Кошарац да се за БиХ из Србије осигура снабдијевање основним животним намирницама, „да БиХ преживи“.

Он је рекао да су привредници БиХ у „Отвореном Балкану“, колико год то политичари жељели да блокирају, те да су и ових дана на сајму вина „Отвореног Балкана“ гдје имају шта да покажу, као и на многим другим сајмовима на којима ће учествовати и убудуће.

Тегелтија је навео да је на сесијама „Отвореног Балкана“ било ријечи и о парадајзу који у Београд стиже из Абланије, те напоменуо да у Семберији постоји одличан парадајз и то само 100 километара од Београда, док је Тирана око 700 километара од Београда.

„Роба ће сада брже стизати из Албаније, него из Семберије, јер ће наши камиони стајати на границама. Они који блокирају немају тај проблем, они не чекају на границама“, истакао је Тегелтија.

Он је још једном захвалио лидерима „Отвореног Балкана“ за отворена врата према Црној Гори и БиХ, те додао да ће наставити да понавља колико је „Отворени Балкан“ важан за пословну заједницу и грађане БиХ.

„Надам се да ћу у томе имати успјеха“, рекао је Тегелтија на заједничкој конференцији за новинаре на којој су се по завршетку самита обратили предсједник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Сјеверне Македоније, Еди Рама и Димитар Ковачевски, те премијер Црне Горе Дритан Абазовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОБО Илиџански борац: „Сафари у Сарајеву“ –  само још једна свјесна и злонамјерна лаж
Сљедећи текстПољопривредни сајам y Рогатици, након двогодишње паузе