Насловна Најновије Тегелтија предложен за гувернера у Свјетској банци

Тегелтија предложен за гувернера у Свјетској банци

159
0

Савјет министара усвојио је закључак којим се предлажу представници БиХ у међународним финансијским институцијама и то Свјетској банци, Међународном монетарном фондом и Европској банци за обнову и развој.

Министарство иностраних послова доставиће овај приједлог Предсједништву БиХ у даљу процедуру одлучивања, саопштено је из Савјета министара.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто предложена је за гувернера у Европској банци за обнову и развој, док је за њеног замјеника предложен министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац.

Министар финансија и трезора и замјеник предсједавајуће Зоран Тегелтија предложен је за гувернера у Свјетској банци, а за замјеника гувернера предложен је министар комуникација и промета Един Форто.

У ММФ-у за гувернера је предложен министар одбране и замјеник предсједавајуће Савјета министара Зукан Хелез, а за замјеника гувернера министар цивилних послова Дубравка Бошњак.

Савјет министара прихватио је на данашњој сједници захтјев Агенције за рад и запошљавање БиХ да се, због редовног одвијања радних процеса, продужи мандат вршиоцу дужности директора ове агенције Ведаду Хиндији.

Хиндији је мандат продужен, почевши од 1. фебруара до окончања конкурсне процедуре, а најдуже три мјесеца.

Раније је Хиндија именован за вршиоца дужности директора Агенције за рад и запошљавање до 31. јануара, јер је директор поднио оставку због преузимања посланичког мандата, а Савјет министара задужило Министарство цивилних послова да распише јавни конкурс за попуну те позиције.

Истовремено је дужности директора Агенције за антидопинг контролу БиХ на лични захтјев разријешен Славко Матић, који је преузео посланички мандат, а за вршиоца дужности директора на период од три мјесеца именован је Мијо Крешић, почевши од данас, наводи се у саопштењу Савјета министара.

Министарство цивилних послова задужено је да, на основи Закона о министарским именовањима, именовањима Савјета министара и другим именовањима, распише јавни конкурс за избор и именовање директора Агенције за антидопинг контролу БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКонаковић: Тужно је да СДА Републику Српску сматра иностранством
Сљедећи текст„Сарадњом осигурати да се историја заснива на научним доказима“