Насловна Најновије Тениска еуфорија,“Српска опен“ велики туристички догађај

Тениска еуфорија,“Српска опен“ велики туристички догађај

123
0

Тениска еуфорија тресе Бањалуку и Републику Српску, поводом Тениског турнира „Српска опен“, који ће у највећи град Српске довести на хиљаде љубитеља тениса, рекла је Срни савјетник за односе са јавношћу бањалучке Туристичке организације Бранка Бранковић.

Она је истакла да овај турнир промовише комплетну туристичку понуду Бањалуке.

„Овај догађај довешће на хиљаде људи у Бањалуку, а знамо да ће бити више од 10 милиона људи који ће пратити `Српска опен` широм свијета. Добићемо фантастичну туристичку промоцију и кампању за наш град“, рекла је Бранковићева.

Она је додала да су готово сви смјештајни капацитети резервисани и да се још попуњавају, те да се због бројних упита тражи резерва и у сусједним градовима.

Према њеним ријечима, Бањалука званично располаже са 2.250 кревета, уз 1.500 кревета у апартманским смјештајима популарно названих „стан на дан“.

„Бањалука по званичној статистици располаже са 3.500 до 4.000 кревета, али оно што је евидентно јесте да је двије трећине смјештајних капацитета у сивој зони и они ће, по нашим информација, бити свакако попуњени“, каже Бранковићева.

Она је рекла да ће овај град, када се поклопе турнир „Српска опен“ и Међународна бициклистичка трка „Београд-Бањалука“, бити центар збивања не само у региону и Европи, него и у цијелом свијету.

Бранковићева је истакла да је Бањалука, како би туристима пружили најбољу услугу током турнира, али и свих других планираних дешавања, набавила и двоспратни панорамски аутобус за разгледање града.

„Туристичка организација ће свакако бити сервис Градској управи, као и организаторима турнира, користиће своје промотивне алате, како би кроз све догађаје промовисали Бањалуку као туристичку дестинацију широм свијета“, рекла је Бранковићева.

Она је рекла да ће током турнира инфо-центар Туристичке организације радити у центру града, преко пута хотела „Палас“, од 8.00 до 20.00 часова, гдје ће бити на услузи гостима и грађанима.

Туристичка организација ће свој инфо-пулт имати у „Фан зони“ на самом турниру, док ће у Парку „Петар Kочић“, бити постављено више од 15 штандова на којима ће своје производе продавати и излагати произвођачи Kрајишких сувенира и рукотворина.

Завршини радови за највећи спортски спетакл приводе се крају. Бањалука ће бити домаћин највећим спортским именима од 16. до 23. априла. Љубитељи тениса ће на „Српска опену“ имати прилику да виде најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, као и друге тениске звијезде.

Осим Ђоковића, у Бањалуци ће играти Андреј Рубљов, Станислас Вавринка, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Фабио Фоњини, Ласло Ђере, Филип Kрајиновић.

„Српска опен 2023“ је АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године у Београду, ове године одржава у Бањалуци.

ИЗВОРсрна, фото БН ТВ
Претходни текстСутра представљање акцелератор програма у Источном Сарајеву
Сљедећи текстНерадни дани за Васкршњe празнике