Насловна Најновије Теодора Марковић ученик генерације Средње школе “28. јуни” у категорији четвртог степена

Теодора Марковић ученик генерације Средње школе “28. јуни” у категорији четвртог степена

288
0

Теодора Марковић проглашена је за ученика генерације у Средњој школи 28. јуни у категорији 4. степена.

Теодора Марковић рођена је 4. 05. 2004. године. Одрасла је у Палама гдје је завршила Основну школу „Србија“ у којој је, такође, била ученик генерације и вуковац, што јој је, како каже, итекако дало подстрека за успјехе које је постизала у средњој школи.

„Од награда издвојила бих „Змијанче“, републичку награду за литерарни рад, за коју сам захвална мојој разредници Радомирки Лаловић“, каже Теодора.

Након основне школе одлучила је да промијени средину, друштво и да све дотадашње, познато, замијени новим, овај пут Средњом школом „28. јуни“ гдје се образовала за занимање техничар информационих технологија.

„Уз помоћ професора који су посвећено приближавали стручне предмете и које сам много завољела постигла сам одличан успјех са највећим просјеком кроз све четири године школовања. Школа ми је пружила могућност да се бавим и спортским активностима и да не запоставим своју љубав према писању, за шта сам захвална професорици Драгани Мандрапи. Несебичну подршку ми је пружала и разредница Ана Савић.

Средњу школу ћу памтити као најљепши период у животу до сада препуном успјеха, пројеката, открићем неформалног образовања, али и неуспјесима који су ме научили да сваки неуспјех могу да претворим у највећи успјех. Ипак, највећу захвалност дугујем родитељима Далибору и Јелени, брату Павлу и осталој породици који сада могу да буду поносни, а то је мој начин да им кажем хвала“, истиче Теодора и додаје да “Успјех није коначан, неуспјех није фаталан, храброст да се настави је та која се рачуна.”

Теодора ће образовање наставити на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву гдје се нада да ће наставити да ниже успјехе као што је то чинила и до сада, а трудиће се да ти успјеси буду још већи.
„За крај изрека којом се водим кроз живот је: “Не причајте о својим плановима док их не почнете остваривати““,
наглашава Теодора.

Марија Мочевић рођена је 18. 07. 2004. године у Касиндолу. Завршила је Основну школу “Алекса Шантић” у Војковићима.

Након основне школе уписала је ЈУ Средњу школу „28. јуни“ гдје се, у оквиру струке Остале дјелатности, образује за занимање фризер. Марија је континуирано од првог до трећег разреда постизала одличан успјех и имала примјерно владање. Учествовала је у спортским такмичењима (фудбал и рукомет) на којим је представљала ЈУ Средњу школу „28. јуни“.

“Сматрам да је средњошколско образовање утицало на изградњу моје личности. Стекла сам самопоуздање, радне навике и, оно најважније, научила сам бити човјек. Имам свој став и циљ, трудим се да свакодневно будем најбоља верзија себе. Част ми је и задовољство што сам завршила управо Средњу школу „28. јуни“, занимање фризер, и што сам изабрана за ученика генерације. Надам се да ћу и у даљем раду постизати успјехе и да ће се моје жеље и циљеви остваривати и у будућности“, истакла је Марија.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстМарија Мочевић ученик генерације у категорији трећег степена Средње школе “28. јуни”
Сљедећи текстУ суботу промјенљиво облачно уз кишу и пљускове