Насловна Најновије Тестна фаза система плаћања саобраћајних казни платном картицом

Тестна фаза система плаћања саобраћајних казни платном картицом

64
0

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, демонстрирало је данас у Бањалуци, могућност плаћања новчаних казни за почињени прекршај у саобраћају платном картицом на лицу мјеста.

Ресорни министар Синиша Каран, сматра да је ријеч о великој олакшици за грађане, посебно оне који немају пребивалиште или боравиште у Републици Српској.

„Због недостатка оваквог система у ранијем периоду, има око 40.000 ненаплаћених прекршаја, а ријеч је углавном о људима који живе у иностарнству“, рекао је Каран новинарима.

Он је додао да је могућност овог сервиса и препознавање оних који имају неплаћене прекршајне налоге.

„Тестна фаза креће данас у полицијским управама Бањалука и Бијељина у наредне двије, три седмице, да би се потом кренуло у цијелој Републици Српској“, рекао је Каран и указао на важност поштовања саобраћајних прописа.

Он је навео да овакав систем има тек неколико држава у окружењу, те је захвалио НЛБ банци на сарадњи у увођењу плаћања казни посредством платне картице.

Предсједник Управе НЛБ банке Горан Бабић, рекао је да вјерују да ће грађани на овај начин моћи лакше и ефикасније да, када се нађу у ситуацији саобраћајног прекршаја, платити предвиђену казну без одласка и чекања у редовима на шалтерима.

„Наравно, моћи ће да искористе попуст од педесет одсто, јер плаћају на лицу мјеста“, рекао је Бабић.

Демонстрацији могућности плаћања новчаних казни по почињеном прекршају у саобраћају посредством електронског система, присуствовао је и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂоковић неће у “Олимпијско село“ у Паризу, жели исправити грешку из Токија
Сљедећи текст“Теби горо Романијо 2024“ – Дан манастира „Соколица“ (програм)