Насловна Uncategorized Тешка несрећа у Хрватској – троје мртвих, 11 повријеђених, међу њима и...

Тешка несрећа у Хрватској – троје мртвих, 11 повријеђених, међу њима и осам странаца (ВИДЕО)

204
0
Мјесто жељезничке несреће, у којој је синоћ код мјеста Рајић недалеко од Новске у Хрватској погинуло троје а повријеђено 11 људи, обезбјеђује се, обављене су формалне припреме и треба да почне увиђај, преноси Хина позивајући се на полицију.
 
Мјесто несреће обухвата велики простор и полиција га осигурава за увиђај који треба да обави жупанијски државни тужилац у сарадњи с полицијом, речено је у полицији.

Несрећа се догодила када је, према незваничним сазнањима хрватских медија, путнички воз прошао на црвено и ударио у теретну композицију заустављену због квара, у мјесту Рајић.

Цијелу ноћ су на мјесту несреће дежурали припадници свих служби, који су први притекли у помоћ унесрећенима.

Директорка Хрватског завода за хитну медицину Маја Грба Буљевић, рекла је за ХРТ, да је осам тимова хитне помоћи било на терену у року од 35 минута, а послије тога су упућена још четири тима из сусједних жупанија.

Директор Црвеног крста Новска Зоран Прпић, рекао је за Хину, да су сви повријеђени стабилно и да је Црвени крст у контакту с амбасадама будући да је међу повријеђенима осам страних држављана.

Незваничне информације говоре да је међу повређенима неколико држављана Ирана.

Како јавља хрватска телевизија Нова, претпоставља се да су мигранти из Ирана били у вагону теретног воза.

Министар здравства Вили Берош, који је обишао повријеђене у новоградишкој болници, изразио је саучешће породицама страдалих и захвалио је дежурним службама које су адекватно реаговале.

– Укупно смо хоспитализовали 11 повријеђених, од којих у овој болници њих седморо, три у Славонском Броду и једног у Пакрацу. Сви су су с лакшим тјелесним повредама осим двоје који се налазе у овој болници и који нису животно угрожени, па у овом тренутку нема разлога за премјештање у Загреб – рекао је Берош из Нове Градишке.

Мјесто тешке жељезничке несреће обишао је синоћ и хрватски премијер Андреј Пленковић и изразио саучешће породицама погинулих. Истрага ће, рекао је, утврдити све околности ове жељезничке несреће.

ИЗВОРcropix
Претходни текстФоча: Трг краља Петра и пијаца добијају нови изглед
Сљедећи текстЋосић: Догодине меморијални комплекс цивилима страдалим у 20. вијеку