Насловна Најновије Тим за спасавање из Брчког отпутовао за Турску

Тим за спасавање из Брчког отпутовао за Турску

145
0

Влада Дистрикта Брчко јутрос је издвојила 50 хиљада марака помоћи настрадалим подручјима у Турској и Сирији. Десет припадника Цивилне заштите и два члана Црвеног крста из Брчког отишла су вечерас у Турску да учествују у спасавању настрадалиху земљотресу у овој земљи.

Тим из Брчког ће се у Нишу састати са припадницима Цивилне заштите Републике Српске, одакле заједно одлазе у Анкару, гдје ће добити конкретна упутства за спсавање настрадалих у земљотресу Турској.

– Планирано је да тамо останемо 10 дана. Обучени смо за проналажење, потрагу и спасавање унесрећених из рушевина. Даћемо све од себе – рекао је вођа Спасилачког тима из Брчког Славиша Лазендић.

Богдан Братић, шеф Одјељења за безбједност у Влади Дистрикта, напоменуо је да су тимови из Брчког самоодрживи, јер са собом носе комплетну опрему за спасаавње људи из рушевина, гријалице и агрегате.

Истичу да им је жеља да дају допринос у спасавању живота људи који су погођени овом великом несрећом.

– Желимо на наки начин да се и одужимо Турској која је била највећа подршка становништву Брчког 2014. године када смо имали велике поплаве. Ово је и наша цивилизацијска обавеза да у оваквим ситуацијама будемо једни другима подршка – рекао је Есад Кадрић, градоначелник Дистрикта Брчко.

Спасиоци из Брчког за сада не знају у које ће тачно мјесто бити распоређени.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЗа викенд промјенљиво облачно и хладно
Сљедећи текстВаучерима обезбиједити подстицај развоју туризма