Насловна Најновије ТО Источно Сарајево: Љетна сезона оправдала очекивања, у припреми нови пројекти

ТО Источно Сарајево: Љетна сезона оправдала очекивања, у припреми нови пројекти

84
0
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 31. АВГУСТ /СРНА/ - Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић.

 Љетна туристичка сезона у Источном Сарајеву испунила је и више од очекиваног, а томе је допринио велики број догађаја и манифестација, рекао је Срни директор градске Туристичке организације Игор Иконић.

„Иако је овај простор традиционално најпосјећенији током зимске сезоне, евидентно је да постајемо све више познати и по садржајном и богатом љету“, истакао је Иконић.

Он је навео да су максималан напор уложили Градска управа, Туристичка организација, локалне заједнице, те различити туристички субјекти међу којима се истичу Јахорина, Равна планина и Романија са својим фератама.

Иконић је нагласио да је резултат тог константног рада, промоције и развијања нових туристичких садржаја, повећан број долазака туриста током цијеле године.

„Медијске кампање, наступи на међународним сајмовима туризма, нови садржаји, све је то допринијело да оживимо љето у нашем граду и да идемо ка томе да овај простор постане центар добре забаве и љети и зими“, рекао је Иконић.

Он је додао да су ово љето обиљежиле нове манифестације, поготово оне које су организоване у оквиру свеобухватне манифестације „У сусрет љету“.

Он је истакао да је и представљање првог путописног туристичког филма о Палама био прави спектакл.

„Прошло је само неколико дана од промоције, а утисци публике се још нису слегли. Константно нам стижу питања да ли ћемо поново организовати промоцију, када ће бити на ТВ-у, када на `Јутјубу`“, рекао је Иконић и додао да је у плану да се овај филм понуди свим значајним ТВ кућама у региону.

Иконић је нагласио да ће овај филм бити од користи и на међународним сајмовима туризма с обзиром на његов квалитет, те умјетнички, промотивни и туристички значај, као и популарност аутора Драгише Јестротића, тако да се може очекивати милионска гледаност, поготово на подручју Србије.

Он је рекао да је захваљујући свим овим пројектима у области туризма у посљедње двије године повећана наплата боравишне таксе, што значи да ће Туристичка организација бити у прилици да организује још нових садржаја и различите манифестације.

„Иако полако почињемо са припремама за зимску сезону, са љетном још нисмо завршили, тако да нам предстоји други `Бирка фест`, први `Урбан котлић фест` 7. септембра, први Д‌јечији сајам на Палама 22. септембра, а биће одржан најмање још један концерт поводом славе града“, навео је Иконић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗграде српских институција на сјеверу КиМ и даље блокиране, полиција испред улаза
Сљедећи текстРадановић: Континуитет напада на Србе у Мостару (ВИДЕО)