Насловна Магазин Спорт Трагика Павкова: Звезда је блистала у првом полувремену, пала у 90. минуту

Трагика Павкова: Звезда је блистала у првом полувремену, пала у 90. минуту

231
0
Red Star's Slavoljub Srnic, right, challenges Maccabi's Tjaronn Chery during the Champions League play-off, second leg soccer match between Red Star and Maccabi Haifa at the Rajko Mitic Stadium in Belgrade, Serbia, Tuesday, Aug. 23, 2022. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Црвена звезда је ремизирала у реваншу плеј-офа Лиге шампиона против Макабија из Хаифе.

Звезда је, нажалост, прекинула учешће у квалификацијама за Лигу шампиона, након 2:2 у Београду. У првом мечу Макаби је побједио 3:2 и тако прошао даље.

У првом полувремену црвено-бели су успјели да надокнаде заостатак од једног гола, па се на полувријеме отишло резултатом 2:1.

Од самог старта Београђани су кренули агресивно, што им се исплатило у 27. минуту. Катаи се добро изборио за лопту и успио је да продре све до гола и дода је до Пешића, који је голом поништио предност Макабија из Хаифе.

Пешић је имао улогу и код другог гола када је асистирао Иванићу, који је сигурно матирао голмана гостију и донио Звезди резултат који је води у групну фазу Лиге шампиона.

Међутим, у надокнади времена једна ситуација је укаљала бриљантну игру српског клуба.

Наиме, један од играча Звезде је играо руком у казненом простору и досуђен је једанаестерац за Макаби. Борјан се показао на голу и одбранио, али није могао да направи чудо.

Канга се оклизнуо док је покушавао да избије лопту и Макаби је поново добио лопту. Сандгрен је неколико секунди прије краја успио да упути веома снажан ударац који је завршио иза леђа Борјана. Голман Звезде је био близу да одбрани и овај ударац, али то ипак није успио, па се на полувријеме отишло при изједначеном резултату из двије утакмице.

У другом полувремену игра београдског клуба била је знатно слабија. Макаби је био конкретнији, па је у неколико наврата Борјан морао да интервенише и спасава ствар.

Вадо Борјан је, чини се, било и могуће и немогуће, али је на крају одустао. У 90. минуту Макаби је изједначио и пласирао се у групну фазу. Павков је затресао сопствену мрежу и послао Израелце у Лигу шампиона. Невјероватно паметан потез Павкова који је ушао да постигне гол, али у противничку мрежу.

Покушавали су Звездаши до краја да стигну до гола и пријетили, али је резултат остао непромијењен.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстФилм о усташком злочину у Пребиловцима награђен за најбољи сценарио
Сљедећи текстУ сриједу облачно са кишом, пљусковима и грмљавином