Насловна Најновије Трамп преправио говор пред Републиканску конвенцију

Трамп преправио говор пред Републиканску конвенцију

68
0

Бивши предсједник САД Доналд Трамп, изјавио је да је након атентата потпуно преправио свој говор пред Републиканску националну конвенцију, пребацујући фокус на позив на национално јединство.

„Ово је шанса да окупимо цијелу земљу, чак и цијели свијет. Говор ће бити много другачији, него што би био прије два дана“, рекао је Трамп за „Вашингтон егзаминер“.

Он је додао да је у новом говору планирао да покаже, да је напад на њега потпуно промијенио кампању.

У међувремену, Трамп је стигао у Милвоки, гдје данас почиње Републиканска национална конвенција, скуп на којем ће он и званично бити проглашен за страначког кандидата за Бијелу кућу.

Он је у Висконсин стигао како би заокружио овај дио предизборне кампање, упркос томе што је у суботу увече, 13. јула, био мета атентата на митингу у Пенсилванији.

Трамп је преживио покушај убиства, а у пуцњави је страдао човјек у публици и рањене су двије особе. Снајперисти тајне службе ликвидирали су атентатора.

Полиција Пенсилваније раније је описала покушај убиства Трампа, као дјело „усамљеног појединца“, али је наведено да се трага за могућим другим осумњиченима.

Иначе, Томас Метју Крукс, који је пуцао на Трампа, је регистровани републиканац, објавио је „Вашингтон пост“.

ИЗВОРсрна, фото EPA-EFE/DAVID MAXWELL
Претходни текстПреминуо пуковник ВРС Мирко Зинаић
Сљедећи текстИсточно Сарајево: Потресан опроштај ватрогасаца од младог колеге који је погинуо у удесу