Насловна Најновије Трамп проглашен кривим по свим тачкама оптужнице

Трамп проглашен кривим по свим тачкама оптужнице

55
0

Амерички суд прогласио је бившег предсједника САД Доналда Трампа, кривим по 34 тачке општужнице, у вези са фалсификовањем пословних података ради прикривања афере са глумицом у „филмовима за одрасле“ Сторми Данијелс.

Трамп, који је у тишини саслушао одлуку пороте, први је предсједник САД у историји који је осуђен за неко кривично дјело.

Он је рекао да је суђење „намјештено и срамно“.

„Ово је срамота. Суђење је било намјештено, а судија је корумпиран“, изјавио је Трамп након што је проглашен кривим.

Трамп је додао да ће „права пресуда“ бити изречена 5. новембра, на предсједничким изборима у САД.

Амерички новинар Такер Карлсон, оцијенио је да одлука пороте представља „крај правосудног система САД као најпоштенијег у свијету“.

„Ово неће зауставити Трампа. Он ће побиједити на изборима, уколико га не убију прије тога“, рекао је Карлсон, напоменувши да свако ко брани ову одлуку суда, представља опасност за Американце и њихове породице.

Портпарол Адвокатске канцеларије Бијеле куће Ијан Семс, истакао је да Бијела кућа поштује владавину права и да нема даљи коментар.

Конгресмен Пол Госар, навео је да је одлука пороте „дио плана демократа, да се уништи највећи политички противник“, пренио је „Спутњик“.

Администрација предсједника САД Џозефа Бајдена, саопштила је да одлука пороте показује да „нико у Америци није изнад закона“.

Предсједавајући Представничког дома Конгреса САД Мајкл Џонсон, назвао је одлуку пороте „срамним даном у историји“, уз напомену да ће Трамп побиједити у жалбеном процесу.

ИЗВОРсрна, фото илустрација агенције
Претходни текстДио свјетског такмичења “Кинески мост“ данас у Палама
Сљедећи текстЉубушки: Пао дио конструкције рингишпила, повријеђено шесторо дјеце