Насловна Најновије Трамп тврди да не може добити поштено суђење у Њујорку

Трамп тврди да не може добити поштено суђење у Њујорку

145
0

Бивши предсједник САД Доналд Трамп, изјавио је да не може добити поштено суђење у Њујорку, након што је Тужилаштво Менхетна покренуло судски поступак против њега.

„Они су само изнијели ове лажне, корумпиране и срамне оптужбе против мене, јер ја стојим уз амерички народ, а знају да ја не могу добити поштено суђење у Њујорку!“, написао је Трамп на својој друштвеној мрежи „Трут соушл“.

Позивајући се на неименоване изворе, Си-Ен-Ен је објавио да се Трамп суочава са 34 тачке оптужнице, повезане са фалсификовањем пословне евиденције и да се очекује да се бивши предсједник појави пред судом у уторак, 4. априла.

Очекује се да ће окружни тужилац у Менхетну Алвин Браг, преговарати о потенцијалној предаји Трампа. Уколико Трамп пристане да се преда, биће фотографисан и узеће се његови отисци у институцији државе Њујорк.

Окружно тужилаштво испитује наводну улогу Трампа у заташкавању и плаћању ћутања порно глумице Сторми Данијелс, током предсједничких избора у САД 2016. године. Трамп је одбацио оптужбе да је имао аферу са Данијелсовом.

ИЗВОРсрна, РИА Новости, фото РТРС
Претходни текстПетковић: Курти се плаши Вучићеве посјете Космету
Сљедећи текстИсточно Ново Сарајево: У пожару на паркингу оштећена три возила