Насловна Вијести Република Српска Требиње: Дефинисан развој града за наредних 30 година

Требиње: Дефинисан развој града за наредних 30 година

183
0

Скупштина града Требиња усвојила је данас Просторни план који дефинише основне развојне правце града за наредних 30 година, а представља обавезујући основ за доношење свих урбанистичко-техничких докумената нижег реда.

Руководилац израде Просторног плана Велимир Шећеров рекао је новинарима да је ријеч о дугорочном стратешком документу који сагледава заједно економски, еколошки, физички и друштвени развој града.

– За сваке од ових области је направљена серија приоритетних пројеката. Они би требало да се реализују до 2027. године – рекао је Шећеров.

Он је додао да је за градско насеље Требиње предвиђена израда урбанистичког плана, а наглашене су зоне заштите.

– Ово је први пут да се дефинише обухватан план за сва насеља и централно насеље Требиње, препознати су јаки путни правци, аеродром, одлике друштвеног значаја привредне зоне, туристичке зоне и слично – рекао је Шећеров.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да кроз програме и пројекте желе да спроведу да Требиње у наредном периоду има 50.000 становника.

– Можемо да утичемо да изградњом нових објеката, слободне зоне и пословне зоне направимо амбијент да сви који желе у граду могу да отворе фирму и остану да раде што је циљ – објаснио је Ћурић.

Кад је ријеч о изградњи нове болнице, Ћурић је рекао новинарима да је градња пожељна али не на парцели гдје је неко други власник.

– Сви који докажу власништво треба да буду обештећени, али не можемо да зауставимо инвестиционе пројекте за које су издвојена средства у Влади Српске да се гради Требиње и Херцеговина – истакао је Ћурић.

Одборник Листе за правду и ред Небојша Милишић указао је на важност да се нова болница гради на адекватном мјесту и да се никоме не одузима земљиште.

 

ИЗВОРРТРС
Претходни текстШеранић изјавио да није неуобичајен број лица заражених вирусом корон
Сљедећи текстСутра сунчано и топло, поподне могућа киша