Насловна Вијести Република Српска Требиње: Од почетка године више од 70.000 ноћења

Требиње: Од почетка године више од 70.000 ноћења

224
0

У Требињу је од почетка године регистровано око 72.000 ноћења, а у Туристичкој организацији вјерују да ће ова туристичка сезона по броју посјета премашити рекордну 2019. годину.

Директор Туристичке организације града Требиња Мирјана Путица рекла је Срни да је у мају регистровано око 22.000 ноћења гостију, што је највише у мају икада, док је у јуну регистровано око 20.000 ноћења.

„Вјерујемо да ћемо премашити 2019. годину када је било око 100.000 ноћења током године“, рекла је Путица.

Она је додала да у Требиње највише стижу гости из земаља региона, али и из земаља Западне Европе, Турске, скандинавских и прекоокеанских.

Према њеним ријечима, у току је нова промотивна кампања „Требиње – град који волите“ коју Туристичка организација промовише дигиталним каналима, али и директним контактима на сајмовима.

Она је додала да ће се у суботу, 9. јула, у Будви одржати промоција Туристичке организације Требиње, богате туристичке понуде града, винског туризма и гастропонуде, укључујући Херцеговачку кућу.

Кад је ријеч о туристичкој понуди Требиња, Путица је рекла да је акценат стављен на авантуризам, те да је из године у годину понуда авантуризма све разноврснија.

„Пружамо туристима могућност да Требиње доживе из различитих перспектива, вожњом баркама, кајацима, параглајдингом из ваздуха. За све љубитеље природе пружа се низ могућности јер организујемо и хајкинг и бајкинг туре путем нове агеније `Херц адвенчурс“. За све љубитеље природе који желе активан одмор имамо и планинарски дом Убла са понудом авантура парка и слично“, навела је Путица.

Она је додала да богату туристичку понуду Требиња током љета чине и бројна купалишта, Олимпијски, Бреговачки базен и базени „Града Сунца“, као и природна купалишта у околини града.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУскоро ЛЕД расвјета у дијелу Пала
Сљедећи текстВечерас захлађење уз кишу