Насловна Најновије Требиње: Потражња станова велика, најнижа цијена метра квадратног 2.700 КМ

Требиње: Потражња станова велика, најнижа цијена метра квадратног 2.700 КМ

208
0

Метар квадратни станова у изградњи у Требињу, који ће бити усељиви у наредне двије године, кошта од 2.700 КМ до 4.700 КМ, потражња је и даље велика, а станове највише купују људи који живе у иностранству, речено је Срни у агенцији „Некретнине Требиње“.

Из Агенцији наводе да је цијена знатно већа него прије годину дана и да су тренутно у понуди станови стари двије-три године, а метар квадратни кошта више од 3.000 КМ.

– Тренутно је највећа потражња за становима до 40 метара квадратних, као и онима од 48 до 55 метара квадратних – рекли су у агенцији.

Станове највише купују људи који живе у иностранству, из унутрашњости БиХ, као и из Србије, те из земаља којима је омогућено билатералним споразумом да могу стећи власништво над некретнином у БиХ.

– Потражња за некретнинама је велика, осјетна је инфлација у свијету па људи новац желе да инвестирају у некретнине – кажу у овој агенцији.

Из агенције наводе да се у Требињу тренутно гради минимално 15 зграда просјечне спратности око пет спратова, међу којима има и луксузних објеката.

– Осим тога, инвеститор Родољуб Драшковић покренуо је пројекат у Граду сунца у којем ће се у првом маху градити 350 до 400 стамбених јединица – речено је у овој агенцији.

Из Агенције кажу да је у Требињу веома слаба потражња за кућама, али да се у зависности од локације могу наћи по цијени од 70.000 КМ до неколико стотина хиљада марака.

У градском Одјељењу за просторно уређење Срни је речено да је од 2016. године видљив раст изградње станова, да је у овој години издата 21 грађевинска дозвола, те да се до краја године очекује још десетак.

– Значајан је и раст изградње индивидуалних стамбених објеката, становништво гради куће и апартмане, врши се пренамјена објеката из стамбених у пословне, тако да је и ту тренд раста издавања грађевинских дозвола у односу на претходне године – речено је у овом одјељењу.

Из Одјељења истичу да је ова привредна грана једна од најважнијих у Требињу, да представља кичму развоја града, те да је у посљедњих пар година прометовано више стотина милиона КМ кроз изградњу и опремање станова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКонстракти се смијеши номинација за Греми награду
Сљедећи текстПочетак суђења за злочине у Добровољачкој 26. октобра