Насловна Најновије Требиње: Почиње осма међународна умјетничка колонија “Коло“

Требиње: Почиње осма међународна умјетничка колонија “Коло“

160
0

У Требињу ће данас почети 8. међународна умјетничка колонија „Kоло“, која ће ове године окупити 17 умјетника из Србије, Црне Горе, БиХ и Велике Британије.

Умјетничка колонија ће почети отварањем изложбе мозаика Љиљане Ривић, под називом „Између мора и неба“, у галерији Kултурног центра Требиње, најављено је из те установе и наведено да се мозаици Равићеве могу видјети у многим сакралним објектима Србије и Црне Горе.

Ривићева је рођена 1976. године у Београду, дипломирала је на Академији Српске православне цркве за уметност и консервацију 2005. године, гдје је завршила и мастер студије.

До сада је имала више самосталних изложби, а учествовала је и на бројним колективним изложбама. Члан је Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, од 2009. године.

У оквиру Међународне умјетничке колоније „Kоло“ у понедјељак, 29. маја, у 19.00 часова на платоу Музеја Херцеговине у Требињу, биће одржана и хуманитарна изложба и аукција слика, а сав приход од продаје намијењен је дјеци из социјално угрожених породица у том граду.

Умјетничка колонија биће затворена изложбом радова насталих на колонији, која ће бити одржана у галерији Kултурног центра Требиње у сриједу, 31. маја, у 20.00 часова.

Међународну колонију „Kоло“, организује Удружење умјетника те колоније, под покровитељством града Требиња.

ИЗВОРсрна, фото ULUS
Претходни текстДушко Јовановић убијен на данашњи дан прије 19 година
Сљедећи текстСутра без електричне енерије 2.500 потрошача у Милићима