Насловна Најновије Требиње: Почиње фестивал о медијима и дигиталном добу

Требиње: Почиње фестивал о медијима и дигиталном добу

40
0

Први Међународни фестивал „Требиње медија фест – медији и дигитално доба“, посвећен савременим токовима у новинарству, почеће данас у Требињу и окупиће представнике медијских кућа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

На Фестивалу ће бити указано на проблеме са којима се медији суочавају у ери технолошког бума друштвених мрежа, дигиталних платформи и нових медијских алата, навели су организатори.

Фестивал ће свечано отворити градоначелник Требиња Мирко Ћурић, а међу панелистима биће представници медијских кућа из региона, као и популарни глумци и водитељи Иван Ивановић и Андрија Милошевић, најављено је из требињског Културног центра.

Првог дана фестивала, након свечаног отварања, биће изведена култна представа Андрије Милошевића „Идем путем па загрлим дрво“ од 20.00 часова, а наредног дана биће одржане панел-дискусије о теми „Медији и дигитално доба“, „Медији некад и сад“.

Менаџер Фестивала Мартин Кривокапић рекао је раније Срни да ће учествовати представници медија – директори, уредници, новинари, као и умјетници из региона чији се посао преплиће са медијима, наводећи да се очекују и инспиративни панели који ће омогућити размјену искустава и идеја међу професионалцима из различитих области.

Према његовим ријечима, циљ Фестивала је да допринесе унапређењу ситуације у области медија и размјени искустава медијских радника из региона, као и да се стави акценат на медије у дигиталном добу и комуникацију између запослених у медијима.

Фестивал ће трајати до недјеље, 16. јуна.

Организатор је „Требиње медија фест“ под покровитељством града Требиња и уз подршку требињског Културног центра, гдје ће бити одржан.

ИЗВОРсрна, фото лого
Претходни текстОко 580 страних полицајаца обезбјеђује Европско фудбалско првенство
Сљедећи текстИзбор новог руководства Уније студената Републике Српске