Насловна Најновије Тренутно нема разлога за проглашавање стања елементарне непогоде

Тренутно нема разлога за проглашавање стања елементарне непогоде

122
0

На подручју општине Источни Стари Град тренутно нема разлога за проглашавање стања елементарне непогоде због падавина, али је битно да се свакодневно одржава комуникација у случају потребе за реаговањем и доношењем других одлука, закључено је на сједници Штаба за ванредне ситуације.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић рекао је на сједници Штаба да ова локална заједница директно није угрожена изливањем ријека, али да евентуално може бити бујичних проблема.

Он је навео да су надлежна предузећа спремна да одговоре задатку, те да је важно да се електродистибуција припреми што се тиче хидроцентрале и да се обезбиједи дежурство, наведено је на званичној страници Општинске управе.

Гашановић каже да снијег може пасти на Вучијој Луци, Хреши и Требевићу, те нешто мање на Булозима.

„Овдје је битна само наша координација, сви морају да буду присутни и да се ставе под команду Штаба“, рекао је Гашановић.

Састанак Штаба за ванредне ситуације одржан је на захтјев Републичке управе цивилне заштите због најава Републичког хидрометеоролошког завода да се ове седмице очекују обилне падавине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра Богојављење
Сљедећи текстПливање за Часни крст на Биоштици умјесто на Каљини