Насловна Вијести Источно Сарајево Трибина “Ратнохушкачке пријетње и положај српског народа у БиХ“ 23.августа

Трибина “Ратнохушкачке пријетње и положај српског народа у БиХ“ 23.августа

244
0

Борачка организација општине Пале организоваће 23. августа јавну трибину „Ратнохушкачке пријетње и положај српског народа у БиХ“, а повод су ратнохушкачке изјаве бошњачких политичких и вјерских вођа.

Из Борачке организације Пала, позвали су борце и припаднике борачких категорија, представнике академске заједнице, свештенство Српске православне цркве, удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата, удружења пензионера, омладинских организација, спортских клубова, те остала удружења и организације, али и све становнике Сарајевско-романијске регије, да учествују на овој јавној трибини.

„Циљ нам је да се донесу закључци које би послали на адресе свих важних институција у Републици Српској и Србији. Уводничари ће бити угледни професори, војно-политички аналитичари, ратни команданти“, навели су из Борачке организације Пала.

Борачка организација са Пала је на својој „Фејсбук“ страници навела да на трибину неће бити позвани политичари, али ће тражити подршку за организацију, док од грађана може учествовати ко год жели и биће остављена могућност јавне расправе између учесника и гостију.

Жеља им је, како кажу, да са што више учесника добију подршку за одговор на важно питање – како да српски народ опстане у БиХ и сачува Републику Српску?

Трибина ће почети у 18.00 часова у сали Kултурног центра Пале.

ИЗВОРсрна, фото ekulturars.com
Претходни текстЦрној Гори потребна акција “Сабља“ као некад у Србији
Сљедећи текстПочео састанак Додика и Вишковића са Ћурићем