Насловна Вијести Република Српска Тривић: Улагања у едукацију запослених у школама и предшколским установама

Тривић: Улагања у едукацију запослених у школама и предшколским установама

265
0
Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас у Бањалуци да ресорно министарство у континуитету улаже у едукације свих запослених у образовању у основним и средњим школама, те предшколским установама, што је један од примарних циљева реформе образовања у Српској.
 

Након Групног савјетовања васпитача јавних и приватних предшколских установа којег је у Бањалуци организовао Републички педагошки завод, Тривићева је новинарима рекла да је фокус савјетовања иновирани програм предшколског васпитања и образовања.

– Тренутно радимо на иновирању предшколског образовања и то је веома важно како би смо могли да примјенимо различите методологије у раду са дјецом у предшколском добу, а Републички педагошки завод у континуитету проводи обуке – истакла је Тривићева.

Она је подсјетила да је ресорно министарство завршило иновирање наставних планова и програма за основне и средње школе, наводећи да је од средњих школа остала још иновација општих Гимназија.

– Све што је уложено у образовни систем, посебно у оне који воде образовни систем и раде са дјецом је најисплативија инвестиција –  поручила је Тривићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ недјељу на „Гулашијади“ око 700 учесника
Сљедећи текстПромоција књиге о страдању Срба власеничког краја