Насловна Вијести Република Српска Тривић: У нову школску годину улазимо неспутани епидемиолошким околностима

Тривић: У нову школску годину улазимо неспутани епидемиолошким околностима

198
0

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић честитала је данас почетак нове школске године у коју, како је истакла, ученици и наставно особље улазе неспутани епидемиолошким околностима.

„Радује ме што ће ученици сјести у школске клупе и што ће у директној комуникацији са наставницима савладавати лекције и стицати нова знања“, нагласила је Тривићева у честитки ученицима, родитељима, наставницима, ваннаставном особљу и руководству основних и средњих школа у Српској.

Она је најавила да у новој школској години има и новина у складу са реформским настојањима да васпитно-образовни процес буде прилагођен савременим потребама ученика, унапријеђен пут стицања функционалних знања, те омогућено наставном кадру стручно усавршавање ради њиховог оспособљавања за примјену савремених метода рада у наставном процесу, саопштено је из ресорног министарства.

„У складу са реформским правцима урађено је више нових наставних програма за основно и средње образовање. Мањи број уџбеника за основце и више дигитализованих садржаја олакшаће њихове торбе“, додала је Тривићева.

Она је истакла да ће посебна пажња бити посвећена препознавању талентоване дјеце и раду са њима у складу са посебним програмима.

„Вјерујем да ће ово бити важан подстрек у усмјеравању и подршци свим талентованим ученицима, у различитим областима. За оне који имају умјетничке склоности омогућили смо оснивање умјетничких школа и прва међу њима у Републици Српској почиње да ради у овој школској години“, рекла је Тривићева.

Према њеним ријечима, с циљем наставка модернизације процеса наставе и опремања информатичком опремом школа, у све средње школе уведен је е-Дневник, а биће доступни и дигитални алати који ће професорима бити веома корисни приликом припреме и извођења наставе.

„Нека свака од побројаних новина означи и нови и незаустављиви полет за све укључене у васпитно-образовни процес и изњедри нове вриједности на које ћемо заједно бити поносни“, поручила је Тривићева у честитки. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра почиње изборна кампања
Сљедећи текстСутра акција добровољног давања крви у Вишеграду