Насловна Вијести Источно Сарајево Тридесет година од убиства породице Вукашиновић

Тридесет година од убиства породице Вукашиновић

200
0

У мјесту Буквице, надомак Горажда данас је служен парастос за осам чланова породице Вукашиновић, које су прије 30 година на кућном прагу убиле прве комшије, муслимани из околних села, али за тај злочин још нико није одговарао.

Предсједник Организације породица несталих, погинулих општине Пале Жељка Кошарац, рекла је Срни, да је на кућном прагу убијено, а касније запаљено, осам чланова породице Вукашиновић старије животне доби, те да је шесторо пронађено и сахрањено, а за двоје се још трага.

– За овај злочин нико никад није одговарао. Никаква тужба, институције ништа не раде. Најстарији је био осамдесетшестогодишњи Вукашин, а најмлађа Грозда, која је имала 55 година, када су убијени – истакла је Кошарчева.

Она је истакла да су породице огорчене и да су то већ старији људи који умиру. „Имамо двије кћерке страе и непокретне, које не могу доћи да одају помен“, додала је Кошарчева.

Ленка Станишић, рођена Вукашиновић, изгубила је оца и мајку прије 30 година, нашла их је, како каже, послије пет година и сахранила у Прачи, док неки нажалост нису дочекали да сахране своје најмилије. „Чак се и зна које почио злочин, али је то негдје склоњено“, додала је Сатнишићева.

Полагању цвијећа на спомен-обиљежје убијеним присуствовали су породице убијених, те представници организације породица заробљених и несталих са Пала и града Источно Сарајево.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПале: У суботу Републичко такмичење Црвеног крста у пружању прве помоћи
Сљедећи текстКошаркашице из Власенице освојиле злато на “Малим олимпијским играма“