Насловна Вијести Источно Сарајево Три побједе боксера “Гласинца“ у 4.колу Премијер лиге БиХ

Три побједе боксера “Гласинца“ у 4.колу Премијер лиге БиХ

317
0

Боксери соколачког „Гласинца“ Лука Вељовић, у категорији сениора, те Рајко Томовић и Марија Амовић, у категорији младих, остварили су побједе у четвртом колу Премијер лиге БиХ.

Тренер Боксерског клуба „Гласинац“ Предраг Бартула, рекао је Срни, да је Вељовић јуче на овом такмичењу у сениорској конкуренцији побиједио Вељка Глигорића – репрезентативца и петоструког првака Србије.

„Ово је Лукина највећа побједа у каријери до сада, што довољно говори колико је спреман за Медитеранске игре, на којима би требало да учествује 22. јуна“, нагласио је Бартула.

Он је најавио да Вељовић већ у уторак, 14. јуна, путује у Скопље, гдје ће за сарајевски Боксерски клуб /БK/ „Жељезничар“, наступати на завршници Регионалне лиге.

Према његовим ријечима, у оквиру Регионалне лиге такмиче се боксери из клубова из република бивше Југославије, а на овој завршници рукавице ће укрстити боксери четири најбоље екипе – БK „Жељезничар“ из Сарајева и БK „Црвена Звезда“ из Београда, те БK „Лозница“ и „Витезови“ из Загреба.

Бартула је нагласио да је Вељовић једини спортиста из града Источно Сарајево, који треба да у свој категорији учествује на Медитеранским играма у Алжиру, али њему и тренеру недостају средства за авионске карте, док трошкове смјештаја, пансиона и опреме за учеснике сноси Олимпијски комитет БиХ.

Четврто коло Премијер лиге БиХ, одржано је јуче у дворани Спортског центра „Сафет Зајко“ у Сарајеву.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦвијановић: Јака полицијска структура на понос грађанима Србије
Сљедећи текстОбиљежено 30 година од формирања мјешовитог артиљеријског дивизиона