Насловна Најновије Трнинић дочекао спасилачке тимове МУП-а Србије

Трнинић дочекао спасилачке тимове МУП-а Србије

62
0

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите /РУЦЗ/ Борис Трнинић, дочекао је на граничном прелазу Братунац спасилачке тимове МУП-а Србије, који ће бити упућени у подручја угрожена поплавама у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

Трнинић се у име Владе Републике Српске, предсједника Српске Милорада Додика и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, захвалио тимовима из Србије што су дошли да помогну.

Обраћајући се члановима спасилачких тимова, он је појаснио да ће бити упућени на територију Јабланице и остала мјеста погођена поплавама, гдје буду распоређени.

„Идемо да помогнемо, носимо добру вољу. Ситуација је јако лоша, невјероватно је шта се све издешавало. Има доста настрадалих и повријеђених“, рекао је Трнинић припадницима спасилачког тима.

Он је истакао да је ово хуман рад и да сви носе добру вољу да помогну људима.

Конвој од 12 возила са 36 припадника МУСАР тима Сектора за ванредне ситуције МУП Србије ускоро би требало да стигне у Јабланицу, а током дана ће се прикључити и конвој тешке механизације која је уступљена од стране предузећа „Воде Србије“ и која ће радити заједно са спасиоцима из Србије.

Спасилачки тимови МУП-а Србије, упућени су по налогу предсједника Србије Александра Вучића, послије поплава које су погодиле ФБиХ.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, испратио је јутрос 36 припадника спасилачког тима из Сектора за ванредне ситуације са 12 возила, који су као помоћ упућени у БиХ.

Незапамћено невријеме је у ноћи између 3. и 4. октобра у дијеловима Федерације БиХ однијело људске животе и проузроковало велику материјалну штету.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАпел за помоћ из Неретвице – одсјечено 100 домаћинстава, 200 људи без струје, воде и лијекова
Сљедећи текстУ комисијама на Сокоцу, Хан Пијеску и Рогатици, задовољни излазношћу до 11,00 часова