Насловна Најновије Трнинић: Конаковићу смета то што је хеликоптер српски

Трнинић: Конаковићу смета то што је хеликоптер српски

76
0

Министру иностраних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу једино смета то што је хеликоптер, који би гасио пожар у Херцеговини, српски, па одуговлачи са одобравањем прелета, оцијенио је вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Борис Трнинић.

Трнинић је сматра да Конаковић само прибавља политичке поене, те да неодобравање прелета нема везе са процедурама.

Ријеч је о хуманитарном раду и то мора да буде ријешено, истакао је Трнинић и додао да хеликоптери МУП-а Србије могу да гасе пожаре и у Федерацији БиХ и било гдје друго гдје је њихова помоћ потребна.

Трнинић је указао на то да је Србија у Сјеверној Македонији у року од пола сата на њихов захтјев изашла у сусрет и гасе пожаре, те додао да не види зашто се то не би урадило и у Републици Српској.

Хеликоптер за гашење пожара, Србија (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић, рекао је да су овакви тренуци показатељ бестијалности политике бошњачке елите у Сарајеву, појединаца, те да је Министарство иностраних послова у Савјету министара у ствари „министарство личних послова Конаковића“.

„У тренуцима када је пожар пријетио да се рашири на велики дио општине Гацко, Конаковић само зато што се ради о Републици Српској и хеликоптеру МУП-а Србије, није хтио да реагује и да дозволи да тај хеликоптер дође и помогне у гашењу пожара“, рекао је Милинковић.

Он је додао да се потпуно оголила њихова политика, те истакао да то није ништа друго него мржња према српском народу и Републици Српској, иако ту живе и Бошњаци.

„Најближа села која су била угрожена тим пожаром су повратничка бошњачка села, али то Конаковића није занимало у његовом скупљању јефтиних политичких поена“, рекао је Милинковић.

Хеликоптерски сервис Републике Српске успио је да у тешким условима локализује пожаре на подручју Гацка.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић позвао је јуче надлежне у Министарству иностраних послова у Савјету министара да коначно одобре захтјев Хеликоптерској јединици МУП-а Србије за улазак на подручје Гацка гдје је њихова помоћ неопходна у гашењу пожара.

ИЗВОРсрна, фото илустрација TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg
Претходни текстАмерика обавијештена о завјери Ирана против Трампа
Сљедећи текстОво су имена седам кандидата за директора СИПЕ