Насловна Друштво Трново: Инвестиције вриједне 1.641.640 КМ

Трново: Инвестиције вриједне 1.641.640 КМ

406
0

Општина Трново уложиће 1.641.640 КМ у капиталне пројекте чија је реализација планирана у овој години.

Савјетник начелника општине Трново Огњен Васић рекао је Срни да се раде путеви према селу Миље, путеви у Кијеву према засеоцима Батићи и Оглавак, као и приступни пут градском гробљу, те јавна расвјета у Кијеву – Јабланица два, а у току је и израда пројектне документације за реконструкцију фасаде на Ветеринарској станици.

Он је рекао да се на Јахорини ради потпорни зид, резовоар и водоводна мрежа, као и саобраћајница.

Васић је нагласио да је буџетским средствима општине већ завршено шест пројеката, међу којима су асфалтирање Улице браће Дивљан, изградња јавне расвјете „Пилана – Широкари“ и за село Оглавак, санација крова стамбене зграде код Центра за културу, адаптација просторија Друштвеног центра, реконструкција зграде обданишта са комплетном опремом и играчкама, те постављање ригипс плоча у фискултурној сали Основне школе „Свети Сава“.

Он је истакао да је у јануару отворен и шестосјед на Јахорини, чија је дужина 600 метара, капацитета 2.400 скијаша на сат, а који је коштао 30.000.000 КМ.

„Овом инвестицијом Трново се ставља на туристичку мапу Републике Српске, па и шире. Овом инвестицијом повећала се и цијена некретнина на Јахорини око 2.200 евра по метру квадратном, од чега ће и општина Трново имати значајан прилив средстава од пореза на непокретности“, рекао је Васић.

Васић је навео да је Влада Републике Српске уложила 200.000 КМ за локалну инфраструктуру која укључује путну комуникацију и изградњу фекалне канализације.

Весић је рекао да је и град Источно Сарајево уложио 150.000 КМ за куповину и адаптацију земљишта за потребе ватрогасног друштва у Трнову. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра промоција епске пјесме „Спомен гробље на Сокоцу“
Сљедећи текстЛишени слободе због примања мита