Насловна Најновије Трново и ГО Црвени крст договорили сарадњу

Трново и ГО Црвени крст договорили сарадњу

80
0

Поводом Свесрпског сабора који jе јуче одржан у Београду, представници општине Трново из Источног Сарајева, посјетили су општину Црвени крст и договорили сарадњу у области спорта и културе.

„Данас имамо руководство општине Трново и данас смо потписали споразум о продубљивању што веће међусобне сарадње и размене искуства. Циљ овог споразума је размена знања, искуства, умећа. Овај споразум је у вези спортско-културне сарадње и већ смо имали једну размену – наше културно-уметничко друштво „Теодора“. Овог пута смо се договорили да већ 6. јула ми гостујемо са нашим културно-уметничким друштвом, пошто је тамо дан Општине у Трнову“- поручио је Мирослав Милутиновић, предсједник ГО Црвени крст .

Он је најавио да ће у наредним данима бити потписан споразум о привредној сарадњи, јер се и у општини Трново становници углавном баве пољопривредом.

ГО Црвени крст је прва општина у Србији с којом Трново потписује сарадњу.

„Желим да се захвалим представницима градске општине Црвени крст, који су изразили жељу да потпишу споразум са општином Трново у области спорта и културе. Већ у наредном периоду ћемо кренути са реализацијом наших активности, а 6. јула ћемо дочекати наше пријатеље у општини Трново. У наредном периоду такође реализоваћемо спортске активности, јер Трново има свјетског права у кик-боксу и премијерлигаша у футсалу“- навела је Љиљана Милић, замјеница начелника Општине Трново.

Она је додала да је овај споразум изузетно битан, нарочито због тога што се данас одржава „највећи сабор саборства у Београду“.

Након потписивања споразума, представници општина Трново и Црвени крст упутили су се о Београд, гдје је одржан Свесрпски сабор.

ИЗВОР369 портал
Претходни текстВеличанствени ватромет и бакљада за крај Свесрпског сабора
Сљедећи текстСИПА ухапсила двије особе са Пала