Насловна Најновије Тубић: Српска не може нестати, Хелезом да се позабаве надлежне институције

Тубић: Српска не може нестати, Хелезом да се позабаве надлежне институције

43
0

Република Српска је створена и одбрањена великим жртвама и никада не може нестати, а пријетњама министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза треба да се позабаве надлежне институције због узнемиравања народа, изјавио је предсједник Скупштине Борачке организације у Добоју Петар Тубић.

– Хелез, ако хоће и може, нека мијења име и дијели ФБиХ. Његова љубомора због јединства у Републици Српској и у српском народу испољава се свакодневним лупањем глупости – изјавио је Тубић за Срну.

Тубић је истакао да је српски народ имао име и државу прије хиљаду година и није ником успјело да то промјени, па неће ни једном Хелезу.

Он каже да је Дејтонски мировни споразум гарант мира на овим просторима и његово мијењање ће имати несагледиве посљедице.

– Зато тражимо од надлежних институција да реагују и спријече оваква изношења глупости која само стварају напетост и узнемирење народа – изјавио је Тубић.

Тубић је истакао да су константне провокације и стварање напете ситуације одлике политичара који долазе из Федерације БиХ /ФБиХ/, укључујући и Хелеза, чије изјаве треба тумачити као недостатак његове видљивости на политичкој сцени.

Хелез је недавно најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Хелез је запријетио и да ће Срби „извући дебљи крај“ ако се не повинују његовом плану о подјели, и проћи, како је рекао, као Срби из Републике Српске Крајине, који су протјерани у хрватској акцији „Олуја“.

Он је рекао и да би за Србе била „предност“ ако би се сами иселили из Републике Српске и БиХ. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстВујичић: Они који не размишљају као политичко Сарајево одмах буду извријеђани
Сљедећи текстОбиљежене 32 године од страдања Срба у Мостару (ФОТО)