Насловна Најновије Тужба против Макрона због искључења Израела са војно-поморског сајма

Тужба против Макрона због искључења Израела са војно-поморског сајма

52
0
Израелски министар спољних послова Израел Кац рекао је да је наредио свом министарству да покрене правни поступак против француског предсједника Емануела Макрона након што је Париз забранио израелским фирмама да учествују на предстојећем војно-поморском сајму.
 

Увођење забране израелским фирмама најновији је инцидент у низу подстакнут неслагањем Макронове администрације са поступцима Израела у ратовима у Гази и Либану.

„Јуронавал“, организатор догађаја који траје од 4. до 7. новембра у Паризу, саопштио је прошле седмице да га је Влада Француске обавијестила да израелским делегацијама није дозвољено да излажу на штандовима или да приказују опрему, али да могу да присуствују сајму. Одлука је утицала на седам фирми, наводи се у саопштењу.

– Наложио сам Министарству спољних послова да предузме правне и дипломатске мјере против француског предсједника поводом одлуке да спријечи израелске компаније да изложе своје производе на сајму Јуронавал у Паризу сљедећег мјесеца  – саопштио је Кац на мрежи „Икс“.

Кац је додао да су бојкот израелских компанија или наметање неприхватљивих услова „недемократске мјере које нису прихватљиве међу пријатељским земљама“, те је позвао Макрона да их укине.

 
 

 

ИЗВОРСрна
Претходни текстМинистарство одбране Русије објавило архивска документа о ослобођењу Београда
Сљедећи текстРуска национална телевизија снима серијал о Србији