Насловна Вијести Република Српска Тужилац наредио прикупљање доказа о случају повријеђеног новорођенчета

Тужилац наредио прикупљање доказа о случају повријеђеног новорођенчета

255
0

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу наредио је прикупљање чињеница и доказа о случају у фочанској Универзитетској болници гдје је приликом порођаја повријеђено новорођенче, изјавио је портпарол Окружног јавног тужилаштва Срђан Вукановић.

Он је рекао да је Окружно јавно тужилаштво у Требињу обавијештено од Полицијске управе Фоча да је новорођенче са повредама главе медицински збринуто у Клиничком центру у Сарајеву, гдје је извршен оперативни захват.

Према Вукановићевим ријечима, Полицијска управа Фоча је Окружно јавно тужилаштво у Требињу о наведеном догађају који се десио 19. августа, обавијестила 20. августа.

– Дежурни тужилац је наложио службеницима Полицијске управе Фоча да прикупе медицинску документацију из фочанске Универзитетске болнице и КЦУ Сарајево, изјаве од медицинског особља, родитеља и других лица која имају сазнања о догађају, као и друге чињенице и доказе о овом догађају – рекао је Вукановић за Срну.

Он каже да ће по прикупљању доказа, Тужилаштво утврдити да ли у радњама појединих лица има елементи кривичног дјела и за њих ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић раније је Срни изјавио да је у Универзитетској болници у Фочи покренут интерни поступак утврђивања свих околности око инцидента који се десио када је новорођенче приликом порођаја пало на под, те поручио да доношење закључака о овом треба препустити надлежним институцијама.

Шеранић је изразио жаљење због несрећног случаја који се догодио у породилишту ове здравствене установе, те истакао да је најважније да беба буде добро.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстАутогол Павкова елиминисао Звезду из Лиге шампиона
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Одлуке за набавку школског прибора, РТВИС, 24.8.2022. (ВИДЕО)