Насловна Најновије Тужилаштво о масакру у школи: Ученик који је пуцао није кривично одговоран

Тужилаштво о масакру у школи: Ученик који је пуцао није кривично одговоран

159
0

Ученик VII разреда ОШ „Владислав Рибникар“, К.К. (13), који је јутрос хицима из пиштоља усмртио осам ученика и ученица, као и радника обезбјеђења, а шест ученика и ученица, као и наставницу тешко ранио, није кривично одговоран, саопштило је Више јавно тужилаштво.

Према Закону о малољетним учиниоцима кривичних дјела и кривично правној заштити малољетних лица, К.К. је кривично неодговоран јер нема навршених 14 година живота.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду оцу овог дјечака В.К. (48) одређено је задржавање до 48 сати због сумње да је извршио кривично дјело Тешка дјела против опште сигурности.

Претходно су на лицу места увиђај обавили дежурни заменици јавног тужиоца Одељења за општи криминал и Одељења за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду, који су наложили да се у присуству радника Центра за социјални рад од К.К. узме изјава и да се обави лекарски преглед, након чега ће Центар одлучити које ће мере из своје надлежности даље предузети – наводи се.

Такође је наложено да се од К.К узме крв ради токсиколошких анализа, како би се утврдило да ли је у вријеме извршења кривичног дјела био под дејством алкохола, наркотика, односно других психоактивних супстнаци.

Испитују се све околности овог случаја, како је дошао до пиштоља, као и мотиви овог гнисног злочинанаводи се у саопштењу, преноси Euronews.

ИЗВОРnezavisne.com
Претходни текстНајава “Актуелно”, РТВИС (ВИДЕО)
Сљедећи текстКК Братунац – КК Јахорина 82:96