Насловна Најновије Тузла: Одржана Светосавска академија

Тузла: Одржана Светосавска академија

154
0

У Епископском двору у Тузли одржана је Светосавска академија, у организацији Српске православне црквене општине Тузла и Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, уз поруку да је Свети Сава темељ и стуб, отац и творац српске школе.

У културно-умјетничком програму наступило је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“, које је Химном Светом Сави отворило академију и ученици Школе српског језика „Јутра плавог сљеза“ из Тузле.

Бесједу о Светом Сави, првом архиепископу српском, оцу и творцу српске школе, говорио је архимандрит Гаврило, игуман манастира Озрен.

Госте су поздравили јереј Никола Чекетић, парох тузлански, и предсједник тузланске „Просвјете“ Мирјана Лазаревић, а свечаној академији присуствовала је и уредник ђечијег листа „Невен“ из Новог Сада Јелена Допуђ, саопштено је из тузланске „Просвјете“.

Архијерејски намјесник тузлански протојереј ставрофор Милош Тришић, додијелио је похвале дјеци учесницима овогодишње Академије уз пригодне поклоне, честитајући им празник.

Луткарском представом „Јагње Светог Саве“ позоришта „Театрило“ из Новог Сада, данас се завршава овогодишње обиљежавање Савиндана у Тузли.

Тродневно обиљежавање Савиндана у Тузли почело је у петак, 27. јануара, литургијом у Саборном храму Успења Пресвете Богородице, након које су дјеца награђена пакетићима за одрецитоване пјесме посвећене првом српском архиепископу и просветитељу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТрамп: Бајден довео свијет на ивицу трећег свјетског рата
Сљедећи текстНАТО спреман за директну конфронтацију са Русијом