Насловна Најновије Тјентиште кандидат за домаћина Првенства Републике Српске у кросу

Тјентиште кандидат за домаћина Првенства Републике Српске у кросу

170
0

Фочански Атлетски клуб /АК/ „Сутјеска“ за кратко вријеме је урадио велике ствари за спорт и заслужује да добије домаћинство неког великог такмичења, а то ће највјероватније бити Првенство Републике Српске у кросу идуће године, поручило је руководство Атлетског савеза Српске приликом посјете Фочи.

Предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић, који је и предсједник Ателтског савеза БиХ, и генерални секретар Савеза Небојша Матијевић обишли су спортске терене у Фочи и упознали се о раду фочанских атлетичара, те могућностима за организацију атлетских такмичења.

Ивичић је изјавио Срни да ће Првенство Републике Српске у кросу идуће године највјероватније бити одржано на Тјентишту.

„Атлетски клуб `Сутјеска` и Атлетски савез Српске имају велику жељу да промовишу прије свега Фочу као туристички и спортски град. На локалној заједници је да препозна бенефите, а ми ћемо допринијети да све протекне у фер, коректној борби, на начин како помажемо другим локалним заједницама“, рекао је Ивичић.

Он је додао да би на републичком кросу учествовало свих 25 клубова – од Новог Града до Требиња у свим узрасним категоријама, од цицибана до сениора.

Ивичић је похвалио рад Атлетског клуба „Сутјеска“, истакавши да је њихов допринос развоју атлетике огроман.

Предсједник АК „Сутјеска“ Жарко Тодовић каже да је велика жеља овог клуба да организује Првенство Српске у кросу.

Он је навео да су са руководствима два савеза обишли Градски стадион и стадион у Доњем Пољу, те спортско-рекреативни центар на Тјентишту и да ће заједно одлучити која локација би била најбоља за одржавање кроса.

„То такмичење тражи травнату или земљану површину, тако да мислим да ће бити испуњени услови за одржавање једне велике спортске приредбе. Потребно је обезбиједити стазу и обиљежити један круг у дужини од километар“, рекао је Тодовић.

Из општине су навели да ће наставити да подржавају развој атлетике у Фочи и да ће пружити неопходну помоћ у организацији кроса.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДневни ред за XVIII редовну сједницу Скупштине општине Источна Илиџа
Сљедећи текстСутра научни скуп у Андрићевом институту