Насловна Најновије Тјентиште: У помоћ је дошао најновији хеликоптер МУП-а Србије, потпуно спреман за...

Тјентиште: У помоћ је дошао најновији хеликоптер МУП-а Србије, потпуно спреман за гашење

142
0

Инструктор и капетан на хеликоптеру „супер пума“ Јовица Михаиловић, изјавио је данас, да је у помоћ у гашењу пожара у Националном парку „Сутјеска“, дошла најновија летјелица Министарства унутрашњих послова Србије, која је буквално прављена за овакве операције и може да понесе велико ведро од 3,5 – четири тоне воде.

„Терен је врло неприступачан и тежак за гашење и овде једино пуну учинковитост може имати хеликоптер, мада и за хеликоптер није баш најидеалнији терен“, рекао је новинарима Михаиловић, који учествује у гашењу пожара.

Na Tjentište stigli helikopteri Srbije (FOTO) | 6yka

Он је истакао да су летјелице МУП-а Србије већ у суботу, 10. августа, биле спремне да су укључе у акцију гашења пожара на подручју Националног парка „Сутјеска“, али да су тек данас добили дипломатско одобрење.

„Дошли смо потпуно спремни да све своје снаге и капацитете усмеримо ка гашењу пожара и помогнемо народу“, поручио је Михајловић и додао да ће бити ту док посао не буде завршен.

Helikopteri Srbije stigli na Tjentište - 13.08.2024, Sputnik Srbija

Два хеликоптера специјализована за гашење пожара из Србије стигла су на Тјентиште у општини Фоча, гдје ће се прикључити акцији гашења великог пожара на локалитету Националног парка „Сутјеска“.

Хеликоптере из Србије су дочекали директор Републичке управе цивилне заштите Борис Трнинић, директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић, те начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

ИЗВОРсрна, фото Бука
Претходни текстМиодраг Плакаловић именован за директора ЈП “Водовод и канализација”, најавио појефтињење воде у септембру
Сљедећи текстЈедан или два хеликоптера биће пребачени на гашење пожара у Билећи