Насловна Најновије Увјерења о додјели мандата па сазивање конститутивних сједница

Увјерења о додјели мандата па сазивање конститутивних сједница

144
0
Централна изборна комисија БиХ доставила је увјерења о додјели мандата новоизабраним члановима органа власти како би се могле сазвати конститутивне сједнице.

Увјерења су достављена секретарима стручних служби органа власти за које су проведени општи избори у БиХ 2. октобра, укључујући и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

ЦИК још није добио позив на конститутивну сједницу деветог сазива Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, али истиче да ће му бити изузетна част да новоизабраним посланицима уручи увјерења о додјели мандата.

ЦИК је подсјетио да у складу са Изборним законом БиХ издаје увјерења лицима која су добила мандат на свим нивоима непосредних и посредних избора, као и да је ово урађено без намјере да изабраним званичницима службеници стручних служби уручују увјерања о додјели мандата.

– У свим изборним циклусима до сада ЦИК БиХ је позиван на конститутивне сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којима је уручивао увјерења о додјели мандата уваженим посланицима – наводи се у саопштењу.

Из ЦИК-а додају да је то посебно значајно јер овлаштења Комисије произилазе из овлаштења највишег законодавног органа БиХ – Парламентарне скупштине.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЂоковићу одобрена виза за Аустралију, враћа се на Аустралијан опен
Сљедећи текстЛукач: Научити дјецу о посљедицама лошег понашања