Насловна Вијести Република Српска Угажен снијег на дионицима на вишим предјелима

Угажен снијег на дионицима на вишим предјелима

116
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по мокрим и клизавим коловозима, а угаженог снијега и поледице има на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске издвајају путне правце Српске Топлице – Стричићи – Чађавица преко Мањаче, Котор Варош – Кнежево, Мркоњић Град – Млиниште, Власеница – Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Сарајево – Фоча преко Рогоја и Гацко – Тјентиште, преко превоја Чемерно.

На регионалном путу Улог – Кланци због сњежних сметова саобраћај се одвија веома отежано.

ИЗ АМС упозоравају на учестале одроне и смањењу видљивост на путевима, те савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено и постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина измијењен је режим саобраћаја, за вријеме постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор – Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, као и у тунелу „Чиљеговићи“ на путу Лапишница – Љубогошта.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, Фоча – Горажде у Филиповићима и Укрина – Горња Вијака.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар – граница са Србијом забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Ради одржавања хуманитарне трке поводом Дана Републике Српске под називом „Трчимо за Српску“ данас ће бити обустављен саобраћај у времену од 7.00 до 14.00 часова у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Вука Караџића до Улице Марије Бурсаћ у Бањалуци.

На подручју ФБиХ јак вјетар на појединим дионицама у планинским предјелима ствара сњежне наносе, посебно на путевима Рипач – Врточе – Босански Петровац, Босански Петровац – Оштрељ – Дрвар, Ресановци – Босанско Грахово – Казанци и Коло – Томиславград.

И даље је, због снијега и леда, на дионици Рисовац – Блидиње – Посушје на снази забрана кретања за теретна возила, док путничка возила саобраћају отежано.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. 

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстВријеме у Српској: Данас облачно, понегдје слаб снијег
Сљедећи текстДиректор Аустралијан опена: Породица Ђоковић је против рата