Насловна Најновије Узрок експлозије на Кримском мосту камион-бомба

Узрок експлозије на Кримском мосту камион-бомба

154
0
Неколико цистерни са горивом, запалило се рано јутрос на жељезничком дијелу Керчког- Кримског моста, који ово полуострво повезује са копненим дијелом Русије.

Снимци, који су објављени показују неколико вагона цистерни у пламену који горе на жељезничком дијелу моста, као и дио оштећене контрукције тог дијела овог моста, који на Западу зову Путиновим грандиозним објектом.

Званичници су рекли да је експлозија, која се догодила јутрос око 6.00 часова, изазвала дјеломично урушавање пута, којим се одвија друмски саобраћај.

Експлозија је, такође, изазвала пожар на теретном возу који је пролазио паралелном линијом, са седам цистерни са горивом.

Претходно су локалне власти саопштиле да у инциденту нема повријеђених.

Портпарол државног савјета Крима Владимир Константинов оптужио је Украјину за ову експлозију, јавља ТАСС.

За сада, док ватрена стихија не буде обуздана, нико са сигурношћу не може да тврди колико је мост оштећен. Тренутно је на оба дијела моста, поред жељезничког, заустављен и друмски саобраћај.

СликаФото: Телеграм/Рыбарь

Иначе за Крим, Керчки мост је од стратешког значаја јер је Русија преко њега осим хране и горива, на ово полуострво допремала посљедњих недјеља велике количине војне опреме, у свјетлу најављиваног новог свеопштег контранапада на Украјину.

Како медији подсјећају, Украјина је посљедња три месеца интензивно пријетила да ће ударити на Кримски мост. У томе су се поред Зеленског истицали и двојица његових савјетника Арестович и Подољак. САД су више пута одбиле да дају тактичко балистичке ракете ATACMS домета 300 км властима у Кијеву, да се нападне Керчки мост.

Да ли је ово успјешни удар Украјине по руском највриједнијем циљу и каква ће бити освета Москве, ако је ово заиста тачно остаје да видимо у наредним данима, преноси Kurir.rs.

ИЗВОРКурир.рс, Срна,
Претходни текстБеоград задржава политику неувођења санкција Москви
Сљедећи текстСутра промјенљиво облачно уз сунчане периоде